AD500 Andorra la Vella, Andorra

inforotaryand@gmail.com

Raó de ser? Què fa? Explicació general

Rotary Club Andorra > Raó de ser? Què fa? Explicació general
Raó de ser? Què fa? Explicació general

Benvinguts

El Rotary Fou fundat l’any 1905, per Paul Harris , un advocat de Chicago

El creador va tenir la visió d’unir un cercle d’amics líders professionals de varis sectors amb l’objectiu de fomentar l’amistat i l’intercanvi d’idees.

Avui , el Rotary és una xarxa mundial de 1.200.000 persones, amics, líders professionals, líders empresarials, líders socials, involucrats tots per solucionar problemes de la nostra societat i del nostre mon. Són persones que s’uneixen en l’acció per generar canvis durables en el mon, en les comunitats i en si mateix.

La seva missió és d’oferir servei als demés, promoure la integritat i fomentar la comprensió, la bona voluntat i la pau entre les nacions mitjançant les activitats i l’amistat dels seus membres. nostres líders empresarials, professionals i socials.

El Rotary s’organitza a l’entorn de 35.000 clubs arreu del mon. Els clubs forment part de districtes que agrupen els clubs d’una mateixa regió, i el conjunt de tots els clubs i districtes està coordinat pel Rotary Internacional amb seu a Evanston ( USA), el qual compta amb una fundació per obres d’abats mundial. Aquesta fundació a invertit més $4000 millons en projectes humanitaris des de la seva creació.

Les accions i activitats estan enfocats a varis problemàtiques socials:

  • Promoure la pau
  • Combatre malalties
  • Proporcionar l’accés a l’aigua potable, sanejament, i foment de les bones practiques d’higiene.
  • Protecció de mares i fills
  • Foment de l’educació
  • Desenvolupament de les economies locals.

Entre molts altres projectes , el Rotary es va proposar l’any 1979, d’erradicar la Polio en el món. Avui la Polio es endèmica en tant sols 3 països en lloc dels 125 països de l’any 1988.

Per més informació:  www.rotary.org

Vídeos Rotary Club

Serveis enfocats a varies problemàtiques socials.

Al Rotary rebutgem la violència com a estil de vida. Rotary emprèn projectes per fomentar la comprensió i augmentar la capacitat de les comunitats per resoldre conflictes.

Els nostres socis emprenen activitats per combatre mals com el paludisme, la SIDA, Alzheimer, esclerosi múltiple, diabetis i la poliomielitis.

Mitjançant els programes d'aigua, sanejament i higiene, la gent d'acció de Rotary mobilitza recursos, forja aliances i inverteix en infraestructura i capacitació per generar un canvi a llarg termini.

Rotary ofereix educació, immunitzacions, kits de part i clíniques mòbils. Donem classes de sensibilització a les dones per prevenir la transmissió de VIH de mare a nadó, promoure la lactància i com evitar malalties.

Rotary vol donar poder a les comunitats perquè donin suport a programes d'alfabetització i educació bàsica, redueixin la disparitat de gènere en l'educació i augmentin l'alfabetisme entre els adults.

Els nostres socis i la nostra fundació emprenen projectes per donar poder a emprenedors i líders locals i en particular ajudem a la dona en comunitats empobrides. Brindem capacitació, oportunitats de feina remunerada i accés a serveis d'institucions financeres.